Φόρτωση ...

Charliko in Greece...

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 6831


Τιμή Τιμοκαταλόγου: 45.32  

Τιμή: 8.00

Κερδίζετε : 37.32 (82%)
-82%

Charliko in Greece...


Αναμνήσεις ενός Άγγλου κριτικού τέχνης

Τσαρλς Σπένσερ
μετάφραση: Στάθης Σκλαβουνάκος

Gema, 2005
318 σελ.

 

Η παρούσα έκδοση αποτελεί μια μοναδική αναφορά για την σχέση του Τσαρλς Σπένσερ με την Ελλάδα και τους καλλιτέχνες της. Ένα σημαντικό κεφάλαιο του βιβλίου είναι αφιερωμένο στον επιστήθιο φίλο του Νίκο Γεωργιάδη και τους συνεργάτες του όπως τον Κένεθ Μακμίλαν, τον Ρούντολφ Νουρέγεφ, την Λυνν Σέιμουρ, τον Μπάρυ Καίη.

Στο βιβλίο σκιαγραφούνται με γλαφυρότητα προσωπικότητες από το ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα, ανάμεσά τους και πολλοί φίλοι που ο συγγραφέας απέκτησε στην Ελλάδα: Η Μελίνα Μερκούρη, ο Ζυλ Ντασσέν, ο Γιάννης Μέτσης, ο Διονύσης και ο Βασίλης Φωτόπουλος, ο Μιχάλης Κακογιάννης, η Ροζίτα Σώκου, η Ντόλη Γουλανδρή και αρκετοί άλλοι. Με τις περιγραφές από τα διάφορα μέρη της Ελλλάδας που επισκέφτηκε, ιδίως τα νησιά, ο Σπένσερ εκφράζει την βαθειά αγάπη του για την χώρα και τους κατοίκους της, συγκρίνοντας συχνά τον ελληνικό τρόπο ζωής και τις παραδόσεις τού τόπου με τα ήθη και τα έθιμα της γενέτειράς του.

Τέλος, οι ανατυπώσεις διαφόρων άρθρων του και τα σχόλιά του για τους Έλληνες καλλιτέχνες αποτελούν μια αξιόλογη μαρτυρία της περιόδου αυτής (1958-1998).