Φόρτωση ...

Η ΚΥΨΕΛΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 7810


Τιμή: 7.00

Η ΚΥΨΕΛΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ.

ΜΑΙΡΗ Η. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΕΚΔΟΣΕΔΙΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ 1997.

ΣΕΛ.: 158.

 

Η Μαίρη Η. Ποπτανδρέοιχ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Μετά το Δημοτικό της Βρατσάνου-Βέρβη, το 1946 μπήκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce-Deree, από όπου το 1955, πήρε το πτυχίο της Κοινωνικής Λειτουργού με Ψυχιατρική κατεύθυνση, ενώ στην Αγγλία, είχε έκπαιδευτική εμπειρία για απροσάρμοστα παιδιά. Εργάστηκε στο Αμερικανικό Κολλεγιο Pierce-Deree 1955-1957 και στην Εταιρεία Δοξιά-δη στη Μοσούλη και Βαγδάτη του Ιράκ 1957-1959.

Η Μαίρη Η. Παπανδρέου ζει με τον άν-δρα της στη Ρόδο από το 1959 κι έχει δυο γιους που μένουν στην Αθήνα. Από το 1964 δημοσιογραφεί στην ημερήσια εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ, υπήρξε Συντάκτης του Δωδεκα-νησιακού περιοδικού ΔΩΔΕΚΑ και συνεργάτης του επίσης Δωδεκανησιακού περιοδικού ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Έχει μεταφράσει παιδικά βιβλία για τον Οίκο Δαμιανού και έχει διδάξει σε Σχολές Γονέων του Δήμου Ρόδου & ΝΕΛΕ. Από το 1980 είχε δικά της ραδιοφωνικά προγράμματα σε τοπικό σταθμό και από το 1985 παρουσιάζει δικές της τηλεοπτικές εκπομπές στο τοπικό κανάλι T.V. 7.

Είναι μέλος πολλών συλλόγων, όπως στους: Σύλλογο Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Pierce-Deree, ΣΚΛΕ Δωδεκανή-σου (Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας), Λύκειο Ελληνίδων Εργάνη Αθηνά, Ροδιακή Λέσχη, Σύλλογος για τη Διατήρηση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, Διεθνή Σύλλογο Δωδε-κανήσου (μέλος του Δ.Σ.), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, Δωδεκανη-σιακό Θέατρο κ.ά.

"Εχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου του Α', για τη γενικότερη προσφορά της.