Φόρτωση ...

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 8202


Τιμή Τιμοκαταλόγου: 18.00  

Τιμή: 5.00

Κερδίζετε : 13.00 (72%)
-72%

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΜΑΕΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ

ΣΕΛ: 311

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ο συγγραφέας έχει πίσω του μια μακρά θητεία στα ευρωπαϊκά θέματα, τόσο με την ενεργό συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις για την ένταξή μας στην ΕΟΚ όσο και με τη θητεία του ως ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Στο βιβλίο παρουσιάζει πρώτα ποια ήταν η Ελλάδα το 1950, όταν ο Ρομπέρ Σουμάν έκανε την ιστορική του διακήρυξη η οποία κατέληξε στη δημιουργία της ΕΟΚ, και πώς η Ελλάδα επέλεξε την ΕΟΚ αντί της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών) την οποία προωθούσε η Αγγλία. Ακολούθησε η αίτηση σύνδεσης και στη συνέχεια η αίτηση ένταξης. Ο συγγραφέας εξιστορεί την πορεία των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας τα πιο σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά αντιμετωπίστηκαν. Παραθέτει επίσης την εμπειρία του ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, παρουσιάζει τις σκέψεις του σχετικά με τη σημερινή κρίση της Ευρωζώνης και την προσδοκώμενη πορεία προς μια οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση. Όσον αφορά δε την οικονομική κρίση της χώρας μας, προβαίνει σε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σχετικά με τα αίτια που την προκάλεσαν και τις προσδοκίες για την αντιμετώπισή της.

«Ο Άγγελος Ζαχαρόπουλος προσφέρει ένα σημαντικό ανάγνωσμα-μαρτυρία.Ένα βιβλίο με δυναμική, με νέα άγνωστα στοιχεία και εκτιμήσεις, πτυχές, πληροφορίες, απαραίτητο για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελετητές της σύγχρονης Ελλάδας».