Φόρτωση ...

Ο ΒΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 8210


Τιμή: 4.00

Ο ΒΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΛΑΣΤΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΟΛΙΣ

ΣΕΛ: 167 2016

Η οικογένεια Χριστοδούλου, μεγάλη οικογένεια βιομηχάνων, με ισχυρή εκπροσώπηση στα ΜΜΕ και την πολιτική, νιώθει ότι απειλείται όταν κυκλοφορεί, χωρίς την έγκρισή της, ένα σκανδαλοθηρικό βιογραφικό χρονικό.

Ο πατριάρχης της οικογένειας προσλαμβάνει τον άνεργο δημοσιογράφο Θωμά Καμπέρη, προκειμένου να συγγράφει μια βιογραφία η οποία θα αναδεικνύει τα επιτεύγματά τους — και, προφανώς, θα αποσιωπά διακριτικά τα μελανά τους σημεία. Αυτή είναι, εμμέσως πλην σαφώς, η εντολή της οικογένειας προς τον βιογράφο.

Βιογράφος και αφηγητής συγχρόνως, ο Θωμάς Καμπέρης βρίσκεται στο πατρικό της οικογένειας, στην Κέρκυρα, ανάμεσα στον επιβλητικό Πρόεδρο και την καθωσπρέπει σύζυγό του, τον γιο τους, τα ανίψια τους και τη γιαγιά. Στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση γνωριμίας δεν αναφέρεται, βεβαίως, τίποτα για το σκοτεινό παρελθόν στα χρόνια της Κατοχής, ούτε για τον αδίστακτο ιδρυτή της επιχείρησης. Λείπει το αληθινό και το αυθεντικό, ενώ, αντιθέτως, περισσεύουν η αυταρέσκεια, η ιδιοτέλεια και η υποκρισία. Όσο για τον βιογράφο, εκείνος ακούει, αναγκαστικά, ανυποψίαστος για τις εκπλήξεις που του επιφυλάσσει η συζήτηση...

Μια νουβέλα για τη μεταπολεμική και τη μεταπολιτευτική ελληνική κοινωνία, γι’ αυτούς που επιβίωσαν και αυτούς που κυριάρχησαν, με τις ικανότητες, τον κυνισμό και τις συναλλαγές τους, προσωπικές και οικονομικές, δοσμένη με αμεσότητα, χιούμορ και κριτική ματιά.